Novi Sad
20.03.2013.
08:33 > 18:27
Akutil fosfor, memoaktiv, ginko biloba plus, samo su neki od popularnih stimulansa koji služe kao doping akademcima.
  • saska

    27.07.2017 14:31
    Ja sam koristila Revitalum Mind Plus, tablete zbilja pomazu. Nisam imala nuspojava.
  • Svršeni student

    21.03.2013 14:58
    @Duda
    Hvala što mi otvori oči. Kakva korist od glupog i upornog ili od lenjog i pametnog! Eno, puna ih je skupština! I svi su kao neki "akademski" građani koji nas godinama izvlače iz krize.
    I nisu svi takvi! Oni pametni i vredni su odavno otišli preko grane. I veruj mi, oni nisu imali potrebe da piju razne "zablesuljke" da bi ostali budni.
    Svejedno, cela ova prepirka počela je od @Anđelke koja je optužila profesore da "studenti trpe stres zbog ispita"! Fakultet nije obavezan, zato, neradnici i ostali => na zanat.
  • xbkabka

    21.03.2013 09:38
    dipl.pravnik na drzavnom faxu
    molim te, ne poredi medicinski i arhitektonski - sa jednim teorijskim ispitom. samo toliko.
  • Duda

    20.03.2013 21:13
    1. "Svršeni studentu" tacno je da se piju razna sredstva ali najcesce ne zbog toga sto su studenti glupi i nisu za odredjeni faks vec zato sto su lenji, ne uce redovno, gradivo im se nagomila i onda bi za 5-6 dana da spreme ispit koji se inace uci i sprema par meseci.
    2. "Mrva" moguce da si ti spremao ispit na menadzmentu za 2-3 nedelje jer na medicinskom, arhitektonskom, masinskom... sigurno nisi. Trebalo bi da znas i to (posto si ocigledno veoma izricit i smesno samouveren)da je svaka osoba individua za sebe, ima drugacije reakcije, potrebe, navike, nesrecne zivotne okolnosti, emocije, prioritete...
  • mrva

    20.03.2013 15:35
    "Dešavalo se da kombinujem tablete sa kafom i guaranom" Nisam cuo za nezdraviju kombinaciju. Ako vam je cilj da zbog jednog tezeg ispita unistite zdravlje samo napred. Ako su vam ovakvi kokteli neophodni mozda da se preispitate da li ste za studije ili ne. Svaki ispit koji sam odlucio da spremim, sa lakocom sam naucio i polozio. Ponekad blazi nes, ali ne redovno. Takodje tvrdim da je za prosecan ispit dovoljno 2-3 nedelje rada, i ako vam treba znatno vise, pitanje je da li imate dovoljno smisla za vase studije i da li to sto studirate dovoljno volite.
  • Svršeni student

    20.03.2013 15:13
    @ Za - liniju manjeg otpora!
    Hvala na objašnjenju zašto se piju tablete.
    A ja mlad i nepromišljen, nisam znao da je gradivo preobimno ili što neko reče "stresno"?!
    Pa kome je to stres ili mu je mnogo, ili neće da uči, ili šta god ..., nek promeni zanimanje. Neka ode na neki usputni "menadžment", ili neka postane dobar autolimar, pekar ili električar.
  • za

    20.03.2013 13:41
    @ Svrseni Student
    Bas ima nepromisljenih komentara i to od strane 'akademskih' gradjana. Ne piju oni tabletice jer im je tesko gradivo vec zato sto ne mogu da savladaju preobimno gradivo u kratkom periodu koji je ostao pred ispit. Ne uce redovno i to je osnovni razlog.
  • Svršeni student

    20.03.2013 11:51
    Neko treba i da kopa
    Fakultet nije obavezan, naravno da je i "težak" pa ga ne može svako završiti.
    Zato, profesori, nemojte molim vas snižavati vaše kriterijume, jer ćete na taj način postati "usputna stanica" za "kojekakve".
    A to što neko pije tablete jer mu je teško gradivo .... dobro ste me nasmejali.
  • Milan

    20.03.2013 11:01
    Jedino sto je pravi doping
    bi bile tablete koje se koriste pri lecenju alchajmerove bolesti. Licno nisam pokusao, ali znam prijatelje koji jesu. E one vec imaju pravi doping efekat na studente, ali ne moram da pricam ostetnim posledicama koje takvi medikamenti mogu prouzrokovati kod mladih.Sva sreca niti su mnogo poznate, niti se mogu nabaviti u slobodnoj prodaji.
  • loli-boli

    20.03.2013 09:53
    ono kada studentkinja filozofskog zaluta u medicinske vode...
  • drmunja

    20.03.2013 09:39
    @Andjelika
    ne lupetaj bre,nisu profesori krivi,vec studenti.do pre mesec dana sam bio i sam student,i mogu ti reci da su u pitanju klinci koji su dosli da se provode i luduju.nece da uce na vreme,a onda kad je hitno,tada je drz-nedaj.mislim,necu da gresim dusu,i ja sam bio kampanjac,ali ne ko ovi danas.tako da nisu profesori krivi,vec klinci!!!e sad,lupajte minuse koliko god hocete,ali takva je situacija
  • Andjelka

    20.03.2013 08:51
    profesori, čitate li vi ovo? Deca nam piju tablete da bi pregurali stres zbog ispita.. da li je ovo potrebno?
  • Čorba

    20.03.2013 08:47
    Pomozite mi doktore
    Glupost je neizlečiva bolest, zato, kolege, ne bacajte novce na neke "šarene pilule za li-lu-le..."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna